Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 30. januar 2017 UP FAMNIT obiskali predstavniki Moskovske državne univerze Lomonosova

Med gosti letošnjega sejma izobraževanja in poklicev Informativa 2017 so bili tudi predstavniki Moskovske državne univerze Lomonosova. V delegaciji je bil prof. dr. Alexandr Razgulin, prodekan za mednarodno sodelovanje Računalniško-matematične in kibernetične fakultete, ki je v petek, 27. januarja obiskal UP FAMNIT.

Na srečanju, katerega so se udeležili dekanja Famnita izr. prof. dr. Klavdija Kutnar, predstojnik Oddelka za matematiko prof. dr. Bojan Kuzma in doc. dr. Jernej Vičič z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije, so bili predstavljeni prvi predlogi sodelovanja med fakultetama tako na raziskovalnem kot na pedagoškem področju.

Spomnimo, da sta novembra lani Univerza na Primorskem in Moskovska državna univerza Lomonosova podpisali sporazum o sodelovanju, s katerim želita instituciji vzpostaviti skupno slovensko-rusko izobraževalno in raziskovalnega središče. Petkovo srečanje predstavnikov obeh fakultet pa je prvi korak v smeri oblikovanja konkretnih korakov sodelovanja.

UP FAMNIT sicer že tradicionalno sodeluje z ruskimi raziskovalnimi ustanovami. Oktobra lani smo skupaj z UP IAM, pridobili sredstva na Javnem razpisu za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Slovenijo in Rusko federacijo – med financiranimi projekti je tudi bilateralni raziskovalni projekt Matrične strukturne relacije, ki ga vodi prof. dr. Bojan Kuzma in ga izvajamo ravno z Moskovsko državno univerzo M. V. Lomonosova.

Na fotografiji (od leve proti desni): doc. dr. Jernej Vičič, prof. dr. Bojan Kuzma, izr. prof. dr. Klavdija Kutnar in prof. dr. Alexandr Razgulin.