Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 29. december 2020 Ukrepi COVID-19: Tudi po novem letu brez sprememb

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije še za sedem dni podaljšala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, hkrati pa je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) univerzam poslalo dopis, s katerim nas obveščajo, da predvidoma tudi morebitne spremembe odloka v prvem tednu januarja še ne bodo vplivale na delovanje visokega šolstva.

Na Univerzi na Primorskem si želimo čimprešnjega postopnega vračanja študentov in si prizadevamo tudi za siceršnje reševanje situacije študentov. Posredovali smo že več predlogov akutnih in sistemskih rešitev, a smo v trenutnih razmerah omejeni z veljavno zakonodajo in drugimi akti.

Ministrstvo je obljubilo, da bo takoj v januarju povabilo univerze k pogovorom o nadaljevanju študijskega leta. Takoj ko prejmemo kakršnekoli informacije, jih bomo posredovali študentom.

Zato žal v tem trenutku še ne moremo natančneje napovedati potencialnih sprememb in prilagoditev. Zavedamo se, da negotova situacija povzroča nekaj nelagodja, zato na univerzi pripravljamo več mogočih scenarijev glede vračanja in vselitve študentov, zaključka 1. semestra in izpeljave izpitov.

O vseh spremembah vas bomo pravočasno obvestili.