Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 1. oktober 2021 Študentke in študenti, dobrodošli!

Začetek novega študijskega leta smo na Univerzi na Primorskem tradicionalno obeležili z uradno slovesnostjo, ki jo je letos gostila UP Fakulteti za turistične študije – Turistica. 1. oktobra dopoldne so se na sprejemu bruck in brucev v Portorožu zbrali vodstvo univerze in njenih članic, predstavniki občin slovenske Istre, predstavniki Študentskega sveta UP in Študentske organizacije Univerze na Primorskem. Več o dogodku lahko preberete tukaj.

Na UP FAMNIT pa smo pozdravili že 15. generacijo študentk in študentov, letos zopet najštevilčnejšo do sedaj.

Na prvi študijski dan so se bruci srečali s koordinatorji študijskih programov, kjer so jim preko video nagovora dobrodošlico izrekli tudi rektorica Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdija Kutnar ter dekan UP FAMNIT, izr. prof. Ademir Hujdurović.

Ob 12.00 je sledila podelitev priznanj tutorjem, ki so v preteklem študijskem letu študentom pomagali pri reševanju morebitnih težav ter uvajanju v študentsko življenje. Pol ure kasneje pa je sledilo fotografiranje brucev UP FAMNIT na Titovem trgu.

Dogajanja ob začetku novega študijskega leta še ni konec, saj se bodo jutri za vse študente Univerze na Primorskem, od 10.00 pa do večernih ur, aktivnosti nadaljevale v Simonovem zalivu v Izoli, kjer se bodo lahko preizkusili v raznih športnih in interaktivnih igrah ter uživali v dnevu polnem zabave in druženja.

   

   

   

 

Še nekaj podatkov

Uradni podatki o vpisu za študijsko leto 2021/2022 bodo sicer znani čez mesec dni, na Univerzi na Primorskem pa letos pričakujemo do 6.200 vpisanih študentk in študentov. Vseh brucev je približno 1.900, od katerih jih je na prvi stopnji malo manj kot 1.400.

Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije je po neuradnih podatkih vpisanih 890 študentk in študentov, od tega jih kar 395 prihaja iz tujine, kar predstavlja kar 44 odstotni delež. Tuji študentje prihajajo iz 34 držav, in sicer iz Argentine, Azerbajdžana, Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne Gore, Filipinov, Gane, Grčije, Hrvaške, Indije, Irana, Italije, Izraela, Kameruna, Kazahstana, Kitajske, Kosova, Madžarske, Mehike, Nigerije, Pakistana, Ruske federacije, Severne Makedonije, Sirske arabske republike, Srbije, Španije, Šrilanke, Tunizije, Turčije, Ukrajine, Uzbekistana ter Združenih držav Amerike.

V prvi letnik je v letošnjem študijskem letu prvič vpisanih 320 študentk in študentov. 255 jih je na dodiplomskih študijskih programih, 53 na magistrskih programih, na doktorskih programih pa je v prvi letnik prvič vpisanih 12 študentk in študentov.

Vsem študentkam in študentom želimo uspešno, zanimivo, pa tudi zabavno študijsko leto, ter čimveč uspehov!