Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 9. april 2015 Študentje Famnita odlični na zaključku ligaških tekmovanj UP

Na Srednji tehniški šoli Koper se je v ponedeljek, 30. 3. 2015, odvilo finale lige Univerze na Primorskem. Moštva Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije so odigrala v treh kategorijah – košarki, odbojki in futsalu (pri slednjem v ekipi Feniksa sodelujejo tudi študenti Famnita).

Prva na sporedu je bil tekma za 3. mesto med odbojkarskima ekipama FAMNIT 1 in Pedagoške fakultete; slednja se tekme ni udeležila in tako zmago prepustila ekipi FAMNIT 1. V boju za 1. mesto sta se pomerili ekipi FAMNIT 2 in Fakultete za turistične študije. Igra je bila napeta, saj sta obe ekipi odlično odigrali, a je na koncu slavila ekipa FAMNIT 2, ki je tako postala univerzitetni odbojkarski prvak. Košarkaška ekipa FAMNIT se je za 1. mesto pomerila z ekipo Fakultete za management, vendar je bila ekipa FAMNIT 2 uspešnejša in tako z rezultatom 66:40 postala univerzitetni košarkaški prvak. Ekipa futsala je po tekmi s Fakulteto za pomorstvo in promet iz Portoroža zasedla odlično 4. mesto.

Odbojkarska ekipa FAMNIT 1 (3. mesto): Boštjan Hafnar, Kristjan Bajec, Anže Vodeb, Klara Bohorč, Alenka Breznik, Eva Bogataj.

Odbojkarska ekipa FAMNIT 2 (1. mesto): Valentin Sojar, Uroš Žišt, Erik Jurman, Rika Kerin, Valerija Padjen, Maruša Bajlec, Sara Cerar, Simon Jurmić, Edin Husić.

Košarkaška ekipa FAMNIT (1. mesto): Žiga Benčan, Jure Muršec, Luka Pavlovič, Peter Škrlj, Diego Celin, Miloš Veljković, Andraž Turk, Črt Košir, Bojan Đorđević.

Futsal ekipa Feniks (4. mesto): Tomaž Zorec, David Okanovič, Uroš Žišt, Matic Tepeš, Filip Bohinec, Erik Kocjan, David Selan, Rok Vatovec, Aleš Petrovački, Anže Ostanek (kapetan).

Vsem študentom iskreno čestitamo za uspeh!

Več informacij o ligaških tekmovanjih UP si lahko preberete tukaj, informacijo o zaključku ligaških tekmovanj pa tukaj.