Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 28. februar 2023 RAZISKOVANJE INTERNACIONALIZACIJE IN RAZISKOVALNEGA SODELOVANJA: UNIVERZA NA PRIMORSKEM GOSTILA DELEGACIJO ŠLEZIJSKE UNIVERZE

Univerza na Primorskem (UP) je sprejela delegacijo z Univerze v Šleziji, članico Evropske univerze Transform4Europe, katere polnopravna članica z novembrom 2023 postane tudi UP. Preučili sta možnosti za internacionalizacijo in raziskovalno sodelovanje. Sektor za internacionalizacijo in projektna pisarna UP so delegacijo gostili dva dni, da bi razpravljali o pristopih k internacionalizaciji, projektni podpori in pogledu raziskovalca.

V torek so delegacijo sprejeli in ji na splošno predstavili UPnjeno internacionalizacijo in znanstveno komuniciranje. Sledila je predstavitev splošnih pristopov k internacionalizaciji in podpori raziskavalcem. Delegacija je nato slišala o osrednjih podpornih mehanizmih za mednarodne študente in splošnih pristopih projektne podpore ter obiskala Center znanosti UP – enoto Akvarij PiranNa koncu so se seznanili z vključevanjem v okolje s poudarkom na učenju slovenskega jezika.

Naslednji dan se je delegacija srečala z raziskovalno skupino in slišala o podpornih mehanizmih fakultet v projektni pisarni na UP FAMNIT in UP FVZ. Raziskali so tudi študijske zadeve UP FM in tehnološki prenos v Centru za razvoj in prenos znanja, na InnoRenew. Dan so zaključili z ogledom laboratorijev in predstavitvijo raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE.

Obisk s Šlezijske univerze je bil zelo uspešen, saj je obema univerzama ponudil priložnost za razpravo o pristopih k internacionalizaciji in raziskovalnemu sodelovanju. UP se že veseli prihodnjih skupnih sodelovanj.