Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 24. maj 2022 Programerska ekipa Famnitovih študentk na CERC tekmovanju zastopala Univerzo na Primorskem

Po uspešni lanskoletni udeležbi na Univerzitetnem programerskem maratonu (UPM), ki že četrt stoletja poteka na treh slovenskih univerzah hkrati (UL, UM in UP) pod okriljem društva ACM Slovenija (https://tekmovanja.acm.si/upm/), so se Famnitove študentke Ina Bašić, Jelena Glišić, Ajla Šehović pomerile še na CERC (Central Europe Regional Contest), ki je sestavni del tekmovanja ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC), največjega in najbolj prestižnega univerzitetnega tekmovanja v računalništvu na svetu.

V sodelovanju z društvom ACM Slovenija je Univerza v Ljubljani letos 23. in 24. aprila prvič v Sloveniji gostila srednjeevropsko regionalno raven tekmovanja ICPC (Central Europe Regional Programming Contest - CERC).

Na CERC tekmovanju so Slovenijo letos zastopale štiri ekipe z Univerze v Ljubljani, dve ekipi z Univerze v Mariboru in ena ekipa z Univerze na Primorskem, ki so jo sestavljale Famnitove študentke.

K izvedbi tekmovanja je prispeval tudi dr. Andrej Brodnik (vodja tekmovanja) z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije na UP FAMNIT.

Iskrene čestitke tekmovalkam, ki so na CERC 2021 zastopale Univerzo na Primorskem!

                       
Ina Bašić, Ajla Šehović in Jelena Glišić