Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sobota, 29. september 2018 Potekajo orientacijski dnevi 2018

Prvi študenti že prihajajo na obalo in za tuje študente smo izvedli serijo dogodkov združene v Orientacijske dneve 2018. Na njih sodeluje 165 študentov (od tega jih je dobra tretjina iz UP FAMNIT), ki bodo prvega oktobra začeli svojo študijsko pot na Univerzi na Primorskem.

Tekom orientacijskih dni novi študenti spoznavajo okolje, delovanje univerze, njenih fakultet in drugih organizacij, predvsem Študentsko Organizacijo Univerze na Primorskem. Zvrstile so se raznovrstne predstavitve, ogledi, delavnice in druženja. V sodelovanju z upravno enoto Koper smo uredili dokumentacijo za dovoljenja za začasno prebivanje, tekom programa pa so se študenti spoznali s koordinatorji študijskih programov, raziskovalci in drugim osebjem. Sobota je bila  namenjena spoznavanju slovenščine kot uvod v tečaje, ki se pričenjajo v oktobru. Del programa je bil namenjen tudi temu, da se študenti spoznajo med seboj in s tutorji. Tako je na primer v četrtek zvečer potekala predstavitev kulinaričnih dobrot iz držav od koder prihajajo študenti. 8 avtorjev najboljših fotografij prvega dne pa je imelo priložnost na potopu spoznati tudi podvodni arheološki park v Strunjanu!

  
 
 

Orientacijski dnevi se zaključujejo v ponedeljek, ko se bo program povezal z dogodkom Pozdrav bruckam in brucem 2018, ki se z bogatim programom pričenja ob 9. uri na Titovem trgu.

Vsem želimo prijetno bivanje pri nas!