Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 3. julij 2015 Poletna šola v okviru COST Akcije IS 1302: »Kvaliteta življenja in potrebe v kontekstu dolgotrajne forenzične psihiatrične oskrbe«

V okviru Slovenskega centra za raziskovanje samomora (UP IAM) s podporo COST Akcije IS 1302 se bo v Kopru od 14.7. do 17.7 odvijala poletna šola z naslovom  »Kvaliteta življenja in potrebe v kontekstu dolgotrajne forenzične psihiatrične oskrbe« (ang. Quality of life and needs in a long-term forensic psychiatric context).

Cilj obravnave forenzičnih psihiatričnih pacientov je izboljšanje duševnega in telesnega blagostanja, zmanjšanje tveganja za ponovitev z namenom vrnitve na prostost. Pri dolgotrajni forenzični psihiatrični oskrbi pacienti ostajajo zaprti daljše obdobje in datum izpusta ni znan. Zato je oskrba usmerjena predvsem v psihiatrično in zdravstveno nego ter optimizacijo kvalitete življenja pacientov. Ob tem se odpirajo vprašanja o tem, kakšne so potrebe pacientov, zadovoljitev katerih bi omogočila ustrezno psihiatrično in zdravstveno nego ter optimizacijo kvalitete življenja. Vprašanja o na primer avtonomiji, omejeni svobodi gibanja, omejitvah na področju partnerstva in spolnih odnosov so le delček tega, kar je potrebno nasloviti, če želimo doseči zgoraj navedene cilje.

V okviru poletne šole se bomo pod vodenjem Ellen Vorstenbosch in Dr. Judi Pettigrew dotaknili teh in številnih drugih vprašanj. Program je zastavljen interaktivno, z namenom, da bi 4-dnevno sodelovanje mednarodnih kolegov iz različnih področij dela lahko doprineslo k pozitivnim spremembam za uporabnike dolgotrajne forenzične oskrbe.

Dogodek poteka v okviru COST Akcije IS 1302, tako bo 8 udeležencem na podlagi njihovih motivacijskih pisem omogočena brezplačna udeležba s povračilom stroškov poti, nastanitve in dnevnih obrokov.

Več o dogodku, predavateljih, kotizaciji in programu si lahko preberete na tej spletni strani.