Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 22. oktober 2021 Pokal ostaja na FAMNITu!

V sredo, 20. oktobra je na rektoričin dan potekala že tradicionalna športno-zabavna prireditev Jesenska ČISTA 10KA, ki jo je organizirala Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.

Tudi letos so se dogodka udeležili študentke in študenti Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), skupaj jih je bilo približno 200.  Študentke in študenti, ki so v ekipah predstavljali svoje fakultete, so se med seboj pomerili v odbojki, futsalu, košarki, namiznem tenisu, briškuli, spretnostnih zabavnih igrah, plavanju, tenisu in pikadu. Fakulteta, z največ osvojenimi točkami v skupnem seštevku vseh disciplin, je postala ponosna lastnica pokala.

Letos je bila to ponovno Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ( UP FAMNIT) ki je tako obranila laskavi naziv iz leta 2019 in že šestič slavila zmago. Drugo mesto je osvojila Fakulteta za vede o zdravju (FVZ), na tretje mesto pa se je uvrstila Fakulteta za turistične študije (Turistica).

Rezultate vseh razvrstitev ter fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.

Našim študentkam in študentom čestitamo za udeležbo ter za ponovno ubranitev naslova prvaka!

 

 

(foto: ŠOUP)