Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 12. april 2022 Pod mentorstvom študentov matematike na UP FAMNIT uspešen zaključek priprav na matematična tekmovanja

Za nami so še ene uspešno izpeljane tradicionalne priprave na matematična tekmovanja za dijakinje in dijake vseh letnikov, ki jih organizira Oddelek za matematiko na UP FAMNIT. Priprave so potekale v štirih terminih (z različnimi nalogami), izvajali pa so jih študent in študentke matematike na UP FAMNIT : Tjaša Košenina, Đorđe Mitrović, Ajla Šehović in Manca Vodopivec.

Na priprave se je prijavilo 49 dijakov 1. in 2. letnikov ter 46 dijakov 3. in 4. letnikov srednjih šol iz celotne Slovenije, udeleženci pa so bili razdeljeni v dve skupini (1. in 2. letnik ter 3. in 4. letnik) in so reševali naloge s preteklih tekmovanj.

Prve tri priprave so potekale na daljavo preko sistema Zoom, zadnje (9. aprila) pa so potekale v hidbridni obliki (v živo na UP FAMNIT in na daljavo). 

Veseli nas, da se nam je v živo na UP FAMNIT pridružilo 9 dijakov, vsem mladim navdušencem nad matematiko pa želim uspešno udeležbo na matematičnih tekmovanjih!