Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 25. februar 2022 Odprte so prijave za pripravništvo SEI, več informacij tudi o progamu Fulbright

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji že enajsto leto pripravlja izobraževalni program in pripravništvo Student Entrepreneurship and Internship (SEI).

Gre za program, ki povezuje študij s podjetništvom, slovenskim študentom pa omogoča pridobivanje prvih delovnih izkušenj pod mentorstvom, povečane možnosti za zaposlovanje ter jim hkrati omogoča uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu. V letu 2022 je na v programu na voljo 20 mest, prijavijo pa se lahko  slovenski državljani, stari med 19 in 28 let, ki so v drugem ali višjem letniku dodiplomskega ali magistrskega študija. Rok za prijave je 11. marec 2022!

Več podrobnosti o programu bo v četrtek, 3. marca 2022, ob 10.00 na UP FAMNIT (predavalnica Famnit VP3, drugo nadstropje, Glagoljaška 8, Koper), predstavila Charlotte Taft z Veleposlaništva ZDA. Predstavitve se bodo udeležili tudi SEI Alumni, ki bodo na voljo za vsa dodatna vprašanja.

Za tiste, ki se predstavitve ne bodo mogli udeležiti v živo, bo isti dan, od 17.00 do 18.00 na voljo še en termin, kjer bo predstavitev programa potekala preko Zooma. Za udeležbo je potrebna registracija: https://sforce.co/35kfkmD

V nadaljevanju srečanja bo Špela Sušec predstavila program Fulbright, ki je namenjen slovenskim doktorskim študentom in podoktorskim raziskovalcem za gostovanje v ZDA ter ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji. Predstavitev je namenjena tako doktorskim študentom kot zaposlenim, ki jih zanima študij ter raziskovanje v ZDA. Več informacij o programu je na voljo tukaj. Svoje izkušnje bodo delili tudi nekdanji Fulbrigthovi štipendisti Univerze na Primorskem. Predstavitev programa se prične ob 10.45 v predavalnici Famnit VP3.

Vljudno vabljeni!