Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 23. maj 2019 Obiskali so nas študenti psihologije iz Augsburga (ZDA)

Na UP FAMNIT smo včeraj gostili skupino študentov in profesorjev z Univerze v Augsburgu (Minnesota, ZDA), ki v teh dneh po Sloveniji obiskuje različne zdravstvene ustanove. Njihov namen je spoznati raznolike pristope proučevanja duševnega zdravja, zato so se odločili tudi za obisk naše fakultete, kjer so se pred dvema letoma že navdušili nad programoma Biopsihologija in Uporabna psihologija. Na pobudo prof. dr. Vlaste Zabukovec so svoje delo in raziskovanje predstavili profesorji in študenti z različnih oddelkov, saj se na fakulteti z zdravjem ukvarjamo karseda interdisciplinarno.

Doc. dr. Peter Rogelj je skupaj s študenti predstavil elektroencefalografijo – EEG, tj. merjenje možganske električne aktivnosti z elektrodami na površini glave, pri katerem so gostujoči študenti pogumno sodelovali. Sledilo je predavanje doc. dr. Mika Burnarda o duševnem zdravju in življenjskem okolju, kjer je bil izpostavljen problem preživetega časa v zaprtih prostorih (kar 80–90 % dnevno) in poudarjen pomen naravnih materialov v njih (to je tudi eno od področij raziskovanja InnoRenew CoE). Asist. dr. Urša Mars Bitenc je spregovorila o delu naših raziskovalcev na področju preprečevanja samomora, ki poteka v okviru Slovenskega centra za raziskovanje samomora na UP IAM, asist. dr. Vesna Jug pa je predstavila študijski program Biopsihologije. Študentka Sara Brglez je na koncu odgovorila na vprašanje, kaj delajo študenti Biopsihologije in orisala bogato delovanje Društva študentov biopsihologije kot tudi ostale projektne aktivnosti naših študentov.

  

Gostje so izrazili veliko navdušenje nad vsem, kar se dogaja na naši fakulteti ter pohvalili naše študente in njihovo zavzetost.