Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

nedelja, 8. marec 2020 NUJNO OBVESTILO - Odpoved predavanj in vaj na UP (9. marec - 20. marec)

Glede na trenutno situacijo v zvezi z novim koronavirusom vam sporočamo, da je za naslednjih 14 dni (od ponedeljka, 9. 3. 2020 do petka, 20. 3. 2020) odpovedan pedagoški proces (predavanja, vaje, ...) na vseh članicah Univerze na Primorskem. O nadomeščanju odpadlega pedagoškega procesa vas bomo naknadno obvestili.

Navodila resornega ministrstva, NIJZ in Ministrstva za zdravje RS so, da je potrebno delovati preventivno in ukrepe, ki jih sprejme določena institucija, sorazmerno prilagajati situaciji.
Po tem, ko smo proučili informacije s strani vseh navedenih institucij ter, ob dejstvu, da je Italija največje žarišče koronavirusa v Evropi, tudi s strani predstavnikov vodstva "Istituto Superiore di Sanità" (ekvivalent NIJZ v RS), smo se odločili za ta ukrep iz preventivnih razlogov. Smo namreč univerza, ki ima vsakodnevno interakcijo s sosednjo Italijo.

V prihodnjih dneh boste dobili nadaljnja navodila tudi glede možnosti izvajanja pedagoškega procesa na daljavo (npr. uporaba e-učilnice, predavanja na daljavo, ...).

Prav tako pa vas bomo sproti obveščali o morebitnih nadaljnjih spremembah oz. ukrepih.