Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 24. maj 2019 Naša dekanja, prof. dr. Klavdija Kutnar, bo četrta rektorica Univerze na Primorskem

Z veseljem in ponosom sporočamo, da bo dekanja UP FAMNIT, prof. dr. Klavdija Kutnar, četrta rektorica Univerze na Primorskem!

Na volitvah za rektorja UP, ki so potekale 20. in 23. maja 2019, je dekanja UP FAMNIT nastopila kot edina kandidatka, njeno kandiraturo pa je podprla velika večina članic naše univerze (UP FAMNIT, UP IAM, UP FVZ, UP PEF, UP FHŠ in UP FTŠ).

Po razglasitvi uradnih rezultatov je prof. dr. Klavdija Kutnar, ki bo v vlogi rektorice nastopila novembra letos, povedala: »Vsem se zahvaljujem za izkazano podporo. S trdim delom v kolektivnem duhu bomo v naslednjem mandatu našo univerzo še naprej razvijali v svet obrnjeno pedagoško in raziskovalno inštitucijo, ki bo utrdila svoje mesto v globalnem univerzitetnem prostoru. Tudi zato bo k nam prišlo še več raziskovalcev in študentov iz tujine. Četudi je v zadnjih sedmih letih univerza bistveno okrepila mednarodno vpetost, se povezala z več kot četrtino najboljših 500 univerz na Shanghajski lestvici, med njimi tudi z najprestižnejšo rusko univerzo Lomonosov, pridobila največji evropski raziskovalni projekt v Sloveniji, si drznem napovedati, da bomo Univerzo na Primorskem s skupnimi močmi popeljali še višje.«

Več o poteku volitev, volilni udeležbi in programu kandidatke, si lahko preberete na portalu UP BUDI.