Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 3. november 2017 Na Mesecu oblikovanja 2017 tudi igra Spomin na les, ki so jo razvili študenti UP

Večmesečno delo, ki so ga študenti UP opravili v okviru projekta Po kreativni poti do znanja se je obrestovalo: igra »Spomin na les« bo predstavljena na Mesecu oblikovanja 2017 v Ljubljani!

Cilj projekta Spomin na les je bil razviti in oblikovati igro, ki bi vsebovala različna podajanja znanja: od vizualnih podob, preko otipa in dodatnega natisnjenega gradiva. Uspeh učenja je namreč v veliki meri odvisen od integriranosti uporabe vseh čutil v procesu učenja, zato lahko izkustveno učenje in učenje skozi igro privedeta do bistveno boljših rezultatov kot suhoparno pomnjenje podatkov iz knjig.

Igra Spomin na les je izdelana iz avtohtonega slovenskega lesa, s čimer so sodelujoči na projektu poudarili pomen lokalnih virov. Igra vključuje pedagoški pristop k učenju naravoslovja, študentje pa so v času dela spoznali, na kakšen način lahko iz materiala, ki je pravzaprav lahko dostopen, izdelajo igračo visoke estetske in pedagoške vrednosti ter pri tem spodbujajo razvoj malega gospodarstva v Sloveniji.

V projektu »Spomin na les« so sodelovali naslednji študenti: Erik Jurman (Biodiverziteta), Nika Kogoj (Varstvo narave), Aleksandra Bjelovuk (Računalništvo in informatika) – vsi UP FAMNIT, Mateja Gladek in Matija Skapin s programa Razredni pouk UP PEF ter Martin Oblak – Management UP FM. Delovna mentorja sta bila Eva Štrukelj in Ignacio Lopeza Sole, ki ustvarjata blagovno znamko LesnaVesna, pedagoški mentorji pa so bili doc. dr. Živa Fišer Pečnikar (UP FAMNIT), izr. prof. dr. Darjo Zuljan (UP PEF) in prof. dr. Štefan Bojnec (UP FM).

Letošnji mednarodni festival Mesec oblikovanja je že sedemnajsti po vrsti in v mesecu dni prinaša oblikovalske razstave ter številne dogodke s področja oblikovanja domačih in tujih avtorjev. Letos je med drugim poseben poudarek namenjen prav oblikovanju lesa. Spomin na Les se predstavlja na razstavi Igrače za male in velike otroke.

Čestitke vsem sodelujočim za uspeh in odlično opravljeno delo!


Na fotografiji: levo - ploščice igre Spomin na les.