Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 20. november 2023 Kongres psihologov Slovenije uspešno zaključili s Študentskim dnem

V soboto, 18. 11. 2023, smo po treh dneh predavanj in delavnic s področja psihologije uspešno zaključili 9. Kongres psihologov Slovenije. V program dogodka, ki je v letošnji izvedbi potekal pod naslovom Jaz in okolje: preplet notranjih in zunanjih svetov, smo dodali tudi ŠTUDENTSKI DAN, na katerem so imeli študentje priložnost, da se izrazijo in prispevajo k raznolikosti psihološkega raziskovanja.

Študentje so predstavili svoje raziskave, projekte, študijske primere in druge prispevke, ki se nanašajo na osrednjo temo dogodka.

S širokim občinstvom so svoje ideje na predstavitvah delili:

  • Sara Vidmar in Andreja Avsec: »Učinki pripovedne perspektive na identifikacijo, čustvovanje in zatopljenost v branje leposlovja«,
  • Vesna Muzek in Daša Gajšek: »Možgani za volanom – kako se vidni in slušni dražljaji prepletajo z varnostjo v prometu«,
  • Katja Šacer: »Psihološka pripravljenost za vrnitev v šport«,
  • Ema Kukovec: »Starševski alkoholizem in negativni izidi pri otrocih v srednjem in poznem otroštvu ter v mladostništvu«,
  • Katarina Marjanović in Vesna Jug: »Ali pomembni življenjski dogodki povzročijo spremembe v stilu navezanosti v odrasli dobi?«,
  • Ajda Novak in Andreja Avsec: »Sekstanje v partnerskih odnosih v povezavi z intimnostjo in subjektivnim blagostanjem«.

Poleg predstavitev sta na Študentskem dnevu potekali tudi delavnici podnebne anksioznosti in strokovnega pisanja, študentje pa so lahko občinstvu predstavili tudi svoje posterje.

Kongres je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Republike Slovenije, dr. Roberta Goloba, glavna organizatorja dogodka pa sta bila UP FAMNIT in Društvo psihologov Slovenije. Člani Programskega in Organizacijskega odbora so poskrbeli za vsebinsko bogat program, ki je poleg petih plenarnih predavanj obsegal tudi tri okrogle mize. Mesto predsednice Programskega odbora je zasedala prof. dr.Vlasta Novak Zabukovec, redna profesorica na UP FAMNIT in UL FF, predsednica Organizacijskega odbora pa je bila doc. dr. Vesna Jug, prav tako predavateljica na UP FAMNIT. Podroben programa kongresa je dostopen tukaj.

Člani Oddelka za psihologijo UP FAMNIT smo s veseljem prejeli programsko štafetno palico, za kar se Društvu psihologov Slovenije zahvaljujemo.

Spodaj delimo še nekaj foto utrinkov kongresa.

Znotraj Oddelka za psihologijo na UP FAMNIT izvajamo štiri študijske programe: Biopsihologija na dodiplomskem in magistrskem študiju, Psihologija na magistrskem študiju ter Suicidologija in duševno zdravje na doktorskem študiju.