Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 22. marec 2024 ISOPS XI – V septembru organiziramo Mednarodni simpozij o flebotomskih muhah

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT bo v sodelovanju z Društvom varstvenih biologov (BIODIVA) in podporo projekta CLIMOS prevzel organiziral 11. Mednarodni simpozij o flebotomskih muhah – ISOPS XI.

Dogodek bo potekal med 9. in 13. septembrom v Kongresnem centru Bernardin, v Portorožu.

Simpozij bo posvečen najnovejšim dosežkom na področju parazitologije, mikrobiologije in medicinske entomologije. ISOPS XI bo združil vodilne svetovne strokovnjake in raziskovalce z omenjenih področij, z namenom izmenjave znanja, inovacij in izkušenj, ki so izjemnega pomena za napredek v humani in veterinarski medicini.

ISOPS se odvija izmenično v Evropi, Aziji ter eni od držav Južne ali Severne Amerike in v izjemno čast nam je, da smo bili slovenski entomologi izbrani za organizacijo že 11. simpozija. Dogodek, na katerem pričakujemo 200 vodilnih biologov, farmacevtov, zdravnikov ter veterinarjev iz celega sveta bo tako prispeval k bogati izmenjavi znanja ter spodbudil nadaljnji razvoj v raziskavah na področju medicinske entomologije.

Osrednja lokacija dogodka bo v Portorožu v Kongresnem centru Bernardin, največjem hotelskem kongresnem centru v Sloveniji, ki ga sestavlja 19 dvoran. Med simpozijem bo organiziran tudi izlet v Škocjanske jame, prvi spomenik v Sloveniji, vpisan v UNESCO svetovno dediščino, v Ljubljano in na Bled.

 

Organizacije se lahko pridružijo k soustvarjanje zgodbe simpozija s sponzorskimi partnerstvi. Več o sponzorskih paketih je dostopno v SPONZORSKI BROŠURI.

Do 31. maja potekajo registracije po nižji ceni. Registrirate se lahko na tej povezavi.

Za več informacij nas kontaktirajte na [e-mail: isops11@upr.si; Tel.: 040 612 161]. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in posredovali dodatne informacije o simpoziju.

Uradna spletna stran ISOPS XI: http://isops11.si/