Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

torek, 19. oktober 2021 Finale tekmovanja UPM 2021

V soboto, 16. oktobra 2021, se je s finalnim kolom zaključilo študentsko tekmovanje Univerzitetni programerski maraton 2021 (UPM 2021). Izmed 43 ekip in 125 tekmovalcev se je skozi sito treh predkol prebilo na finale 22 najboljših ekip. Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 sta bili prvi dve koli izvedeni preko spleta. Tretje kolo je potekalo ločeno na vseh treh sodelujočih univerzah, finale pa je bilo izvedeno v Ljubljani ob strogem upoštevanju preventivnih ukrepov. Po 5 urah reševanja 9 tekmovalnih nalog smo dobili prvake Univerzitetnega programerskega maratona 2021 in prvake posameznih univerz.

Najboljše tri ekipe v skupnem seštevku:

1. mesto: Segment Trio (Benjamin Bajd, Domen Hočevar in Job Petrovčič)
2. mesto: Predzadnja rešitev (Urban Duh, Marko Hostnik in Žiga Željko)
3. mesto: luftkanali (Daniel Sami Blažič, Jakob Schrader in Patrik Žnidaršič)

Prvaki posameznih univerz:

Univerza v Ljubljani: Predzadnja rešitev (Urban Duh, Marko Hostnik in Žiga Željko)
Univerza v Mariboru: BSoD (Vid Keršič, Matic Rašl in Mitja Žalik)
Univerza na Primorskem: COVID 19 (M. Besher Massri, Mirza Redžić in Nemanja Torbica)

                                         

Naša najboljša ekipa COVID 19 se je na finalu s petimi rešenimi nalogami uvrstila na 6. mesto, v skupnem seštevku pa je dosegla odlično 5. mesto.

UP FAMNIT sta poleg zgoraj omenjenih prvakov zastopali še ekipi Powerpuff girls (Ina Bašić, Jelena Glišić in Ajla Šehović) in 404 (Dušan Bjelica, Milan Milivojčević in Jana Ristovska).

Več informacij najdete tukaj.

Čestitke vsem udeležencem!

Univerzitetni programerski maraton (UPM) je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, kjer je poudarek na poznavanju algoritmov in podatkovnih struktur. Tekmovanje je ekipno in sestoji iz treh predkol in finalnega kola. UPM poteka na vseh treh slovenskih univerzah hkrati (UL, UM in UP) in predstavlja kvalifikacije za CERC (Central Europe Regional Contest), ki je sestavni del tekmovanja ACM International Collegiate Programming Contest. Slednje je največje, najprestižnejše in najstarejše tovrstno tekmovanje.