Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 13. marec 2015 Filmski večer v znamenju gostov z UP FAMNIT

Spoštovani filmofili in filmofilke,

v četrtek, 19. marca 2015 ob 20.30 vas vabimo v Art Kino Odeon (Izola) na filmski večer "FILM JE ZAKON!".
Tokrat si bomo skupaj ogledali znanstveno-fantastični film z naslovom Chappie (2015) režiserja in scenarista Neilla Blomkampa. Režiser ostrih družbenih kritik Okrožje 9 in Elizij se z novim filmom podaja v bližnjo prihodnost, kjer za spoštovanje zakonov na nevarnih ulicah Južnoafriške republike skrbijo pametni policijski roboti. V filmu igrajo: Sharlto Copley, Dev Patel, Hugh Jackman, Sigourney Weaver in drugi.

Kratka vsebina: V bližnji prihodnosti roko nad zločinom drži represivna mehanizirana policijska sila, a ljudje se ji začenjajo upirati. Ko ukradejo policijskega droida Chappieja in ga na novo programirajo, ta postane prvi robot, ki je sposoben samostojnega razmišljanja in čutenja. Ko mogočna, destruktivna sila na Chappieja začne gledati kot nevarnega za človeštvo in za red, jo prav nič ne more zaustaviti v želji ohraniti status quo in zagotoviti, da bo Chappie zadnji svoje vrste.

Na projekciji in pogovoru po njej bosta tokrat sodelovala strokovnjak za umetno inteligenco dr. Branko Kavšek in psiholog dr. Aleksander Zadel.

Večere "FILM JE ZAKON!", ki v Art Kinu Odeon potekajo enkrat mesečno, vodita Erik Toth in Ernest Ženko. Vstopnina z veljavno študentsko izkaznico je 2,50 EUR.

 

Vljudno vabljeni!