Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

ponedeljek, 19. oktober 2015 Dr. Ireni Maček in dr. Nataši Šibanc čestitamo za uvrstitev v izbor Odlični v znanosti 2015

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) četrto leto zapored organizira serijo dogodkov, na katerih so predstavljeni pomembnejši dosežki slovenske znanosti. S pobudo, ki deluje pod imenom Odlični v znanosti, želi ARRS izboljšati splošno poznavanje znanstvene dejavnosti in razumevanje njenega pomena ter spodbuditi povezanost znanosti z ostalimi družbenimi področji.

Izbor dosežkov Odlični v znanosti so, tako kot v preteklih letih, opravile članice in člani posameznih Znanstvenoraziskovalnih svetov, ki delujejo znotraj ARRS. Znanstvenoraziskovalni svet za biotehniške vede je v izbor Odlični v znanosti 2015 uvrstil izvirni znanstveni članek z naslovom Impacts of naturally elevated soil CO2 concentrations on communities of soil archaea and bacteria, ki sta ga, skupaj s kolegoma dr. Alexom Dumbrellom in dr. Ines Mandić-Mulec, objavili dr. Irena Maček in dr. Nataša Šibanc z Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT. Članek je objavljen v reviji Soil Biology and Biochemistry (prva revija s področja Soil Science).

Sodelavkama Oddelka za biodiverziteto UP FAMNIT iskreno čestitamo in jima želimo še veliko uspehov na raziskovalni poti!