Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

nedelja, 13. december 2020 Dr. Andreja Kutnar soavtorica nove knjige pri založbi Taylor & Francis ltd.

Prof. dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE in predavateljica za področje znanosti o lesu na Univerzi na Primorskem, je soavtorica knjige Tehnologije modifikacije lesa: načela, trajnostnost in nujnost inoviranja (Wood Modification Technologies: Principles, Sustainability, and the Need for Innovation). Poleg nje so avtorji knjige še Dick Sandberg, Olov Karlsson in Dennis Jones.

Nastanek knjige je spodbudilo spoznanje, da se je v zadnjih letih zelo povečal trg trajnostnih izdelkov iz modificiranega lesa, trajnostnost pa se je pomaknila v središče družbenega zanimanja. Avtorji so v knjigi zato osvetlili ključne spremembe pri modifikaciji lesa, predstavili pomembnejše tehnologije in opozorili na nujnost, da se pri gradnji in uporabi materialov upošteva okolje.

»To je bilo dolgo in razburljivo potovanje,« pravi dr. Andreja Kutnar ob novem delu. »Resnično upam, da bo knjiga razširila obzorja bralcem in jim morda služila kot navdih za razvoj novih raziskovalnih idej. Področje modifikacije lesa ponuja številne možnosti za razvoj inovacij in za spodbujanje uporabe trajnostnih praks.«

Knjiga bo izšla 15. marca 2021 pri mednarodni založbi Taylor & Francis Ltd.