Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 11. april 2022 Dodatna vpisna mesta za razseljene osebe iz Ukrajine z začasno zaščito

Senat Univerze na Primorskem je 7. 4. 2022 sprejel dodatna prosta mesta za vpis kandidatov – razseljenih oseb iz Ukrajine z začasno zaščito za vpis v dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe Univerze na Primorskem za študijsko leto 2022/2023. UP tako omogoča razseljenim osebam iz Ukrajine z začasno zaščito dodatna mesta za vpis na vseh stopnjah študija.

Prijavni rok za to kategorijo kandidatov bo za vpis v dodiplomske študijske programe odprt na nacionalni ravni do 1. 9. 2022, za vpis v magistrske in doktorske študijske programe pa bodo zanje veljali isti prijavni roki, kot na UP veljajo za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce, ki prihajajo iz držav, ki niso članice Evropske unije.

7. 4. je bil odprt tudi poziv vlagateljem v Štipendijski sklad UP, ki že od leta 2008 skrbi za štipendije, letos pa se lahko prijavijo tudi kot donatorji. Letošnja novost je dodaten poziv osebam s priznano mednarodno zaščito oziroma začasno zaščito razseljenih oseb, ki bo omogočil lažjo prijavo na razpis.