Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ponedeljek, 23. oktober 2017 Diplomantka Biopsihologije Anita Turšič na obisku na Famnitu

Vse študente in zaposlene UP FAMNIT vabimo na srečanji z diplomantko Biopsihologije Anito Turšič, ki bosta v torek, 24. 10., ob 14.00 v predavalnici DŠD-2-MP2 oziroma v sredo 25.10., ob 10.30 v FAMNIT-VP.

Anita Turšič je dodiplomski študij Biopsihologije zaključila leta 2013 z nalogo Vpliv spanja na konsolidacijo spomina (mentor: izr. prof. dr. Anton Grad, somentor: asist. dr. Bogdan Polajner). Podiplomski študij je nato nadaljevala na Univerzi v Maastrichtu na Nizozemskem, kjer je dve leti kasneje zaključila magistrski program Kognitivna nevroznanost (Research master in Cognitive and Clinical Neuroscience) z nalogo Differentiating semantic mental states based on hemodynamic brain responses. V njej je predstavila raziskovalno delo, ki ga je opravila v času prakse pod mentorstvom dr. Bettine Sorger in prof. dr. Rainerja Goebla, ko je uporabila funkcionalno magnetno resonancno slikanje (fMRI) kot možgansko-računalniški vmesnik (Brain-computer interface) za omogočanje neverbalne komunikacije.

Sledilo je delo kot raziskovalna asistentka na isti univerzi, ko je raziskovala nevroekonomijo ter zaznavo čustev in solz, konec poletja pa je vpisala doktorski študij, v sklopu katerega raziskuje na področju neurofeedbacka.

Gostja bo izvedla dve predavanji, in sicer:

  • v torek, 24. 10., 14.00–15:30 v predavalnici DŠD-2-MP2 – predavanje za podiplomske študente,
  • v sredo, 25. 10., 10.30–12:00 v predavalnici FAMNIT-VP – predavanje za dodiplomske študente.

Na predavanjih bo med drugim predstavila svoje delo na področju Možgansko-računalniških vmesnikov (Brain-computer interfaces) s primeri, kako denimo komuniciramo s pacienti s sindromom vklenjene zavesti.

Svoje raziskovalno delo in izkušnje v tujini bo Anita Turšič predstavila tudi širšemu občinstvu:

  • v torek, 24.10., ob 19.30 v avli Galeba (Kettejeva 1, pritličje), ko bo gostja Društva študentov Biopsihologije.

Dogodek organizira Združenje Alumni UP FAMNIT.

Vljudno vabljeni!