Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 15. julij 2022 Častna omemba za članek »Solids on Soli: Millimetre-Wave Radar Sensing through Materials« na konferenci EICS

Na konferenci EICS (Engineering Interactive Computing Systems), ki se je v zadnjih dnevih junija odvijala v mestu Valbonnu v Franciji, je članek »Solids on Soli: Millimetre-Wave Radar Sensing through Materials« prejel častno omembo. Nagrado je prevzel eden izmed avtorjev, izr. prof. dr. Klen Čopič Pucihar z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT.

Ostali avtorji članka so še asist. Nuwan T. Attygalle, izr. prof. dr. Matjaž Kljun (oba z Oddelka za informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT), prof. dr. Christian Sandor (Univerza Pariz-Saclay) in izr. prof. dr. Luis A. Leiva (Univerza v Luksemburgu).


Nagrado je predal prof. dr. Philippe Palanque (na sliki levo) z Univerze Paul Sabatier (Toulouse III).

EICS je letna mednarodna konferenca, posvečena inženiringu uporabnih in učinkovitih interaktivnih računalniških sistemov. Večina raziskovalnega dela, predstavljenega na EICS, se osredotoča na metode, procese, tehnike in orodja, ki podpirajo specifikacijo, načrtovanje, razvoj in uvajanje interaktivnih sistemov. Zbornik konference izdaja ACM (Association for Computing Machinery) in je objavljen v ACM Digital Library.

Celoten članek je dostopen tukaj.

Vsem avtorjem iskreno čestitamo!