Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 5. avgust 2022 Aktivno poletje – udeležili smo se vseslovenskega tabora Taborniški zlet 2022

Kljub poletnim počitnicam smo na FAMNITU še vedno aktivni, naši raziskovalci in študenti so se udeležili vseslovenskega taborniškega dogodka Taborniški zlet 2022, ki se ga je letos udeležilo preko 700 tabornikov in 300 prostovoljcev iz celotne Slovenije.

Gre za največji vseslovenski tabor Zveze tabornikov, letos se odvija od 29. julija do 7. avgusta 2022 v Smučarskem centru Cerkno. Taborjenje v takšnem obsegu se pripravi vsaka štiri leta in je odlična priložnost za ponovno srečanje in hkrati za aktivno povezovanje z naravo in samim sabo so v povabilu mladim tabornikom zapisali organizatorji zleta.

Kot v prispevku RTV Slovenija dodaja načelnik zveze Tabornikov Slovenije, je letos temelj programa kodeks obiskov v naravi ki ima različne sklope, eden izmed glavnih pa je, da smo v naravi in da imamo trajnostni in pozitivni vpliv na naravo.

Taborniki so na začetku dogodka krenili na štiridnevno pot, po povratku pa so skupaj s prostovoljci na ravnini vrha Smučarskega centra Cerkno soustvarili skupno naselje, kjer so do povratka domov čas izkoristili za druženje in različne aktivnosti.

Popoldnevi na zletu so namenjeni promociji znanosti in različnim delavnicam, nekaj od njih so pripravili tudi Famnitovi sodelavci in študentje. Tako so se lahko taborniki preizkusili v različnih miselnih igrah ter delavnicah s področja računalništva.

Karolina Trajkovska, Famnitova študentka, ki je pomagala pri izvedbi ene od delavnic je tako povzela dogajanje: "S tabroniki je bilo delo zelo zabavno in v veselje nam je bilo pokazati nekatere stvari, ki jih počnemo na Famnitu in v HICUP laboratoriju. Verjamem, da so bile predstavitve všeč tudi njim, saj so z velikim zanimanjem obiskali našo delavnico. Pridobili so tudi nekaj znanja iz programiranja in se naučili nekaj novih japonskih besed. Če povzamem, preživeli smo zelo lep dan, izkušnjo pa bi z veseljem kadarkoli spet ponovila."

Še nekaj utrinkov s Taborniškega zleta si lahko ogledate TUKAJ

Več o taboru