Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

torek, 26. marec 2019 8ECM: uspešno srečanje predsednikov članic Evropskega matematičnega društva

    

 

23. in 24. marca 2019 je na univerzi TU v Berlinu potekalo letno srečanje predsednikov članic Evropskega matematičnega društva. Gre za tradicionalno srečanje predsednikov več kot 100 nacionalnih organizacij in matematičnih raziskovalnih institucij, katerega namen je izboljšanje mreženja in raziskovalnih dejavnosti na področju matematike.

Na dnevnem redu sestanka je bila tudi predstavitev priprav na 8ECM, ki bo potekal v Portorožu julija 2020 in za katero sta poskrbela predsednik organizacijskega odbora 8ECM prof. dr. Tomaž Pisanski in dekanja UP FAMNIT ter podpredsednica organizacijskega odbora prof. dr. Klavdija Kutnar. Obisk v Berlinu je bil priložnost za srečanje s prof. dr. Volkerjem Mehrmannom, predsednikom Evropskega matematičnega društva, s katerim je pogovor tekel v zvezi aktivnostmi, ki se bodo zvrstile do do kongresa.

Prof. dr. Mehrmann je od leta 2000 zaposlen na Inštitutu za matematiko berlinske Technische Universität. Raziskuje na področju numerične matematike, natančneje numerična linearna algebra in kontrolne teorije. Predsedovanje EMS je prevzel januarja letos za obdobje štirih let.

 

(Na fotografiji: prof. dr. Volker Mehrmann, predsednik EMS, prof. dr. Klavdija Kutnar, dekanja UP FAMNIT in podpredsednica organizacijskega odbora 8ECM ter prof. dr. Tomaž Pisanski, predsednik organizacijskega odbora 8ECM)