Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 8. maj 2020 8ECM PRESTAVLJEN V 2021

 

Zaradi epidemije koronavirusa (COVID – 19) v Sloveniji in v svetu, je bila sprejeta je bila odločitev, da izvedba 8. Evropskega kongresa matematike – 8ECM, v načrtovanem terminu letos na žalost ne bo mogoča.

Organizatorji kongresa smo, v dogovoru z Evropskim matematičnim združenjem za izvedbo kongresa poiskali nov termin. Tako bo ta potekal od 20. do 26. junija 2021.

Ena od novosti, ki jih lahko na 8ECM pričakujemo naslednje leto, poleg klasičnega formata kongresa, je aktivna udeležba preko spleta, za vse, ki bodo želeli izkoristiti to možnost, pa bodo na voljno znižane kotizacije. Priložnost, ki jo ponuja udeležba od doma ima nekaj prednosti, med drugim bodo lahko udeleženci, ki bodo pripotovali v Portorož, sodelovali na dogodku kar iz udobja svoje hotelske sobe. Tako se bodo lahko izognili gnečam v kongresnem centru in še vedno izkoristili lepote, ki jih ponuja zgodnje poletje na Slovenski obali.

Na kongresni spletni strani so na voljo še nekatere druge informacije glede spremembe termina - https://8ecm.si/news/68

 

Hkrati pa so od danes naprej znani tudi prejemniki nagrad, ki jih podeljuje Evropsko matematično združenje (EMS).

Vsake štiri leta je na otvoritveni slovesnosti podeljenih 10 EMS nagrad perspektivnim mladim matematikom za njihove odlične prispevke v matematiki. Poleg desetih nagrad sta podeljeni še nagrada Felix Klein ter nagrada Otto Neugebauer.

Seznam vseh nagrajencev je objavljen tukaj https://www.8ecm.si/about-8ecm/prizes

Prepričani smo, da bo 8ECM v letu 2021 še bolj pester in zanimiv, vsem prejemnikom nagrad pa iskreno čestitamo!