Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

petek, 10. junij 2022 12. Slavnostna podelitev diplom

Danes, 10. junija, je v Gledališču Koper potekala 12. Slavnostna podelitev diplom UP FAMNIT. Novi diplomanti – teh je bilo letos 92 – bodo obogatili lokalno in širše okolje z novimi kakovostnimi kadri: diplomiranimi bioinformatiki, varstveni biologi, biopsihologi, matematiki, finančnimi matematiki, inženirji računalništva in informatike, inženirji kmetijstva ter magistri inženirji računalništva in informatike ter trajnostno grajenega okolja, magistri matematike, varstva narave, biopsihologije, psihologije, finančne matematike in podatkovne znanosti.

12. generacijo diplomantk in diplomantov sta najprej nagovorila rektorica Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdija Kutnar, in dekan Famnita, izr. prof. dr. Ademir Hujdurović. Čestitke ob zaključku študija je podal tudi Tomaž Lešnik, direktor za poslovni razvoj in prodajo v podjetju Dinit d.o.o.

Sledila je podelitev diplom po programih, svoje spomine in nabrane izkušnje pa sta delila diplomantka dodiplomskega študija Biopsihologija Cita Jenko in diplomant podiplomskega študijskega programa Matematične znanosti Aljaž Kosmač.


Foto: Pavel Fičur

Za glasbeni program je poskrbela Tjaša Fajdiga.

Tudi letos je fakulteta podelila pohvale študentom, ki so bili posebej uspešni pri študiju ali raziskovanju oziroma so se izkazali na področju razvoja obštudijskih dejavnosti.

Prejemniki pohval za študijske/raziskovalne dosežke so:

  • Maruša Penca Kocjan, dodiplomski študijski program Varstvena biologija (predlagatelj: Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT),
  • Marjana Tomažič, magistrski študijski program Varstvo narave (predlagatelj: Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT),
  • Niki Hrovatin, doktorski študijski program Računalništvo in informatika (predlagatelj: Oddelek za informacijske znanosti in tehnologije),
  • Ajla Šehović, dodiplomski štududijski program Matematika (predlagatelj: Oddelek za matematiko UP FAMNIT),
  • Manca Vodopivec, dodiplomski štududijski program Matematika (predlagatelj: Oddelek za matematiko UP FAMNIT),
  • Ines Knežević, dodiplomski študijski program Biopsiholgija (predlagatelj: Oddelek za psihologijo UP FAMNIT),
  • Cita Jenko, magistrski študijski program Psihologija (predlagatelj: Oddelek za psihologijo UP FAMNIT).

Prejemniki pohval za aktivno delovanje na področju razvoja obštudijskih dejavnosti študentov – predlagatelj: Študentski svet UP FAMNIT:

  • Inga Raič, dodiplomski študijski program Računalništvo in informatika,
  • Nadeen Al Hawamdeh, dodiplomski študijski program Računalništvo in informatika.

  • Foto: Pavel Fičur

Diplomantom in prejemnikom pohval iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov na njihovi nadaljnji študijski, raziskovalni in karierni poti.