Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 26. maj 2022 1. Famnitov Hackathon – še ena uspešna zgodba Famnitovih študentov

21. in 22. maja 2022 so člani študentskega kluba Googlovih razvijalcev Univerze na Primorskem (GDSC Primorska) uspešno izvedli 1. Famnitov Hackathon!

Hackathon je dogodek, ki združuje računalniške programerje in študente drugih programov, ki s svojim znanjem, idejami in rešitvami pokažejo svojo nadarjenost.

Na dogodku je sodelovalo 8 ekip (po 3 študentje) študijskih programov Računalništva in informatike, Bioinformatike, Matematike, Psihologije in Managementa. Ekipe so bile oblikovane samostojno ali na Hackathon Team Building dogodku pred Hackathonom.

Zastopane so bile 3 glavne kategorije: Rešitve za prekomerno izkoriščanje morja (A), Odgovorna poraba (B) in Dobro počutje in duševno zdravje (C).

Zmagovalci kategorij:

(A) Danilo Radonjić, Amar Bapić, Selma Crnkić
(B) Riste Micev, Dimitar Pelivanov, Damjan Dimitrov
(C) Amila Mirvić, Jaša Selinšek, Natalija Robič

Skupni zmagovalci, ki so zmagali v kategoriji Odgovorna poraba, so prejeli glavno nagrado v višini 500 EUR, ki jo je zagotovilo podjetje Dinit Card Services, nagrado za najboljšo idejo pa so prejele Zhaneta Koceva, Berna Asanova in Marija Živkovikj.

                                      

Tudi druge ekipe so prišle do odličnih programerskih rešitev, veliko študent in študentov pa je bilo povabljenih tudi na nadaljnja srečanja s sponzorji, kjer bodo razpravljali o morebitnih možnostih za pripravništva.

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in organizacijam, ki so izkazale zanimanje za mreženje z našimi študenti: Dinit Card Services, Trapview, Mistral, Akvarij Piran, InnoRennew CoE in HICUP Lab. Nekateri njihovi predstavniki so med tekmovanjem prevzeli tudi mentorske vloge in sestavljali žirijo za ocenjevanje končnih rešitev.

»Najtežji del organizacije je bila priprava koncepta tekmovanja, ki bi bil zanimiv tako za študente kot za podjetja. Tudi pridobivanje sponzorjev ni bilo enostavno, vendar smo bili veseli, da je veliko podjetij svoj sicer prosti čas namenilo našemu Hackathonu. Veseli nas, da so bili predstavniki podjetja zadovoljni z delom Famnitovih študentov ter, da smo študentom pomagali pri povezovanju s potencialnimi delodajalci,« so povedali predstavniki GDSC.

Študentski klubi Googlovih razvijalcev (Google Developer Student Clubs) so skupine študentov dodiplomskih ali podiplomskih programov na posameznih univerzah v mednarodnem okolju, ki delujejo na področju Googlovih tehnologij.  

GDSC Primorska omogoča razvijalcem okolje za učenje in v svoj krog vabi študente vseh dodiplomskih in podiplomskih programov, ki stremijo k nadgrajevanju svojega znanja in spretnosti na področju sodobne tehnologije. Učenje poteka v obliki interaktivnih delavnic in seminarjev, pri katerih sodelujejo tudi predavatelji, ki člane opremljajo s svojim širokim znanjem in dobrimi praksami.

Člani kluba z veseljem sprejemajo tudi ideje in predloge za še boljše delovanje skupnosti. Kontaktirate jih lahko preko elektronskega naslova gdsc.primorska@gmail.com.

Vabimo vas tudi k ogledu GDSC Primorska Facebook in Instagram profilov.