Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 19. oktober 2016 UPM 2016: Ekipe Famnita uspešne tudi letos!

V soboto, 15. oktobra 2016, se je v Ljubljani odvilo finalno kolo Univerzitetnega programerskega maratona (UPM) 2016, na katerem so se ekipe iz cele Slovenije pomerile za naslov prvaka UPM in naslove prvakov posameznih univerz. Hkrati so se ekipe borile tudi za nastop na tekmovanju CERC Central Eruope Regional Contest 2016.

Reševanje nalog na finalnem kolu traja kar 5 ur. Boj za prva mesta je bil pred začetkom tekmovanja še povsem odprt, saj so bile vodilne ekipe na skupni lestvici oddaljene med sabo le za točko ali dve, kar pomeni, da je bil izid nepredvidljiv.

Prvaki UPM 2016 so z 19 osvojenimi točkami postali člani skupine Programatorji z Univerze v Ljubljani, le tri točke za njimi sta bili ekipi Final Solution in Pitoni++, obe iz Ljubljane.

Najboljša ekipa UP FAMINT je bila PSPACE (Daniel Siladji, Marko Palangetić, Vladan Jovičić), ki se je s 14 točkami uvrstila na odlično 5. mesto. Ostali dve finalni ekipi Half-Life 3 in AmbitiousButRubbish sta se uvrstili na 23. in 24. mesto. Vse rezultate si lahko ogledate na strani UPM.

Čestitke vsem udeležencem!

Na fotografiji: Marko Palangetić in Daniel Silađi z dekanom UL FRI prof. dr. Bojanom Orlom.