Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
SI | EN

ERGOSIGN

natisni

ERGOSIGN = Novel learning approach for ERGOnomic principles for deSIGNers working in the upholstery and sleep sectors by using Virtual Reality

S podjetji in izobraževalnimi organizacijami iz Romunije, Španije in Poljske sodelujemo pri ustvarjanju spletnih izobraževalnih vsebin (vključno z virtualno resničnostjo) za uveljavljanje ergonomskih vidikov v oblazinjenem in spalnem pohištvu. 

Industrija s področja oblazinjenega in spalnega pohištva predstavlja pomemben sektor evropske pohištvene industrije in predstavlja velik pomen za njeno trajnost, gospodarsko zdravje, konkurenčnost, kreativnost, inovativnost, zaposlovanje in izvoz. 

V okviru projekta ERGOSIGN bosta ustvarjena prilagodljiva učna pot in učni program v skladu s potrebami učečih in podjetij na področju oblazinjenega in spalnega pohištva, kar bo povečalo podjetništvo, inovativnost, strokovnost in dodano vrednost. 

Projekt ERGOSIGN se je pričel novembra 2015 in se bo zaključil v letu 2017.

ERGOSIGN koordinira Romunsko združenje proizvajalcev pohištva APMR. V projektu sodelujejo Poljska zbornica proizvajalcev pohištva (OIGPM), Univezra v Brasovu in Univerza na Primorskem.

Projekt so-financira program ERASMUS+, ključna akcija 2 Strateška partnerstvana področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Podprla ga je Romunska nacionalna agencija (ANPCDEFP).