Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

sreda, 17. oktober 2012 Vabilo na prvi Biološki večer 2012/13

UP FAMNIT vabi na prvi BIOLOŠKI VEČER v študijskem letu 2012/13, ki bo

v ponedeljek, 22.10.2012, ob 19:00
v Veliki predavalnici na UP FAMNIT, Glagoljaška ulica 8.

Naslov predavanja je 'Skrivnostna omrežja talnih mikoriznih gliv in njihov vpliv na razvoj kopenskih ekosistemov', predavala pa bo doc. dr. Irena Maček. Več informacij o samem predavanju si lahko ogledate v priponki.

Predavanje bo izvedeno tudi v okviru promocijskih aktivnosti projekta, financiranega s strani Švicarskega prispevka z naslovom 'SI-AMF - Vzpostavitev slovenske zbirke arbuskularnih mikoriznih gliv in promocija njihove uporabe v trajnostnem kmetijstvu in okoljevarstvu'.

O predavateljici:

Po končanem študiju biologije leta 2000 ter leta 2004 zaključenem doktorskem študiju na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani je bila dve leti zaposlena v privatnem sektorju kot vodja projektov s področja presoje vplivov na okolje. Od leta 2007 nadaljuje z raziskovalnim delom kot vodja dveh nacionalnih projektov s področja raziskav biodiverzitete in ekologije talnih mikroorganizmov, predvsem mikoriznih gliv. Trenutno vodi tudi dva mednarodna projekta, Royal Society International Joint Project z Univerzo v Yorku, VB, ter slovensko-švicarski projekt, financiran v okviru Švicarskega prispevka. Je predavateljica na Univerzi na Primorskem, FAMNIT, raziskovalno pa deluje tudi na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

O bioloških večerih:

V letošnjem študijskem letu že tretjič zapored UP FAMNIT pripravlja Biološke večere, v katerih si želimo predstaviti čim več različnih raziskav biodiverzitete, izjemno raznolikega in zanimivega področja znotraj biologije. Pri predstavitvah sodelujejo tako redni predavatelji in asistenti, kot tudi gostujoči znanstveniki, ki sodelujejo z UP. S poljudnostjo predstavitev skušamo izjemno širok spekter tematik s področja aktualnih in aplikativnih raziskav biodiverzitete približati čim širši množici ljudi. Vabljeni ste vsi, ki vas zanima področje biodiverzitete in varstva narave!

Predavanje

Info