Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 17. marec 2017 Študenti matematike pripravljeni na nastop na Češkem

V ponedeljek 6. 3. 2017 je na Famnitu potekalo izbirno tekmovanje za udeležbo na 27. matematičnem tekmovanju Vojtěch Jarník International Mathematical Competition, ki bo 31. 3. 2017 v Ostravi na Češkem in katerega se študenti matematike tradicionalno in uspešno udeležujejo že vrsto let.

Izbirnega tekmovanja so se udeležili Marko Palangetić (1. l. Matematičnih znanosti), Roman Solodukhin (abs. Matematike), Marija Tepegjozova, Anes Valentić, Miloš Tomić (vsi 3. letnik Matematike) ter Arbër Avdullahu in Daniil Baldouski (oba 1. letnik Matematike). Tekmovalci so se spopadali s štirimi zelo zahtevnimi nalogami, ki sta jih pripravila oziroma izbrala asist. Slobodan Filipovski in dr. Marko Orel. Pri tem je bilo moč doseči največ 40 točk. Prvih pet mest so zasedli Roman Solodukhin (30 točk), Anes Valentić (25 točk), Marko Palangetić (25 točk), Arbër Avdullahu (20 točk) in Daniil Baldouski (13 točk).

Študenti Roman Solodukhin, Anes Valentić, Arbër Avdullahu in Daniil Baldouski bodo ob Famnitove barve zastopali v spremstvu asistentke Alejandre Ramos Rivera.

Študentom čestitamo za uvrstitev na mednarodno matematičnem tekmovanju in jim želimo odlične rezultate tudi na Češkem!