Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

četrtek, 16. februar 2017 Ponedeljkov SEMINAR računalništva in informatike

V ponedeljek, 20. februarja 2017, bo ob 16.00 uri v prostorih Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Glagoljaška 8, Koper predavanje v okviru PONEDELJKOVEGA SEMINARJA RAČUNALNIŠTVA IN INFORMATIKE Oddelkov za Informacijske znanosti in tehnologije UP FAMNIT in UP IAM.

PROSTOR: FAMNIT-1-MP2 ob 16:00

NASLOV: Od prototipa do trga: kaj pričakovati, ko hočeš svoje raziskovalno delo spremeniti v izdelek

PREDAVATELJ: Alja ISAKOVIĆ, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko

POVZETEK:
Izdelava prototipov še nikoli ni bila tako enostavna ali poceni, vendar uvajanje končnega izdelka na trgu ostaja velik izziv navkljub obljubam množičnega financiranja. Predavateljica bo delila svoje izkušnje z uvajanjem izdelka s področja interneta stvari na trgu in spregovorila o raznih izzivih s področja uporabniške izkušnje, tehnologije in financiranja, ki se pojavijo ob tem procesu. Predstavljeni primer bo služil kot izhodišče za diskusijo o tem, zakaj dobra raziskava ne vodi nujno do dobrega izdelka.

O PREDAVATELJICI:
Alja Isaković <http://ialja.com/> je trenutno doktorska študentka — asistentka na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani. Kot članica LGM-ja (Laboratorija za računalniško grafiko in multimedijo) <http://lgm.fri.uni-lj.si/> in raziskovalka na področju interakcije človek-računalnik trenutno raziskuje nove uporabniške vmesnike za zajemanje informacij in nove načine za spremljanje interakcije uporabnikov v post-PC spletnih brskalnikih. Predhodno je tri leta delala v hardverskem startup-u CubeSensors/Koto, kjer je vodila načrtovanje uporabniške izkušnje (od aplikacije do embalaže), raziskovanje, pisanje besedil, logistiko in podporo uporabnikom. Pred tem je bila tehnološka blogerka, so-ustanoviteljica in mentorica startup-om, online mentorica ter raziskovalka na področju e-izobraževanja. Kot so-ustanoviteljica CodeCatz, programerske skupine za ženske in ustanoviteljica Evropskega tedna programiranja poskuša več ljudi navdušiti za tehnologijo.

Vabljeni!