Univerza na Primorskem Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije
-->
SI | EN

petek, 2. december 2016 Predsednik ERC akademik Jean-Pierre Bourguignon: "Ambicij in potencialov vaši mladi univerzi ne manjka!"

V četrtek, 1. decembra, je Univerzo na Primorskem obiskal ugledni akademik in predsednik Evropskega raziskovalnega sveta (ERC – European Research Council) prof. dr. Jean-Pierr Bourguignon. Srečanje je potekalo v soorganizaciji s Slovenskim gospodarskim in raziskovalnim združenjem v Bruslju (SBRA – Slovenian Busines and Research Association).
Gost se je najprej udeležil sestanka organizacijskega odbora 8. Evropskega matematičnega kongresa (Portorož, 2020), sledil je sprejem pri rektorju UP, prof. dr. Draganu Marušiču, nato pa je izvedel predavanje z naslovom »MODERN GEOMETRY, FROM LOCAL TO GLOBAL, FROM SMOOTH TO ROUGH, FROM STATIC TO DYNAMIC«.
Celotno predavanje, katerega se je udeležilo veliko število tako študentov kot tudi profesorjev in raziskovalcev naše fakultete, si lahko ogledate na tej spletni povezavi.

Pred odhodom je dr. Bourguignon na srečanju z mediji poudaril, da občuduje razvoj dinamičnega tima raziskovalcev naše univerze, ki so v zadnjem času še posebej uspešni.V njih vidi ambiciozen kader, ki je s pridobitvijo tako organizacije Evropskega kongresa matematikov leta 2020 in financiranja projekta InnoRenew v okviru instrumenta Teaming v sklopu programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020, dokazal svoj potencial in vzpostavil pomembna sodelovanja z različnimi, tudi gospodarskimi institucijami.

Več o včerajšnjem dogodku na spletnem portalu UP BUDI.

(Na fotografijah: sestanek organizacijskega odbora 8ECM, sprejem pri rektorju, predavanje. Avtor: Alen Ježovnik)